Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Mar 30, 2021

Ik maak eventjes de mini-balans op in cijfertjes vandaag! De 11de aflevering, de tiende podcast gast en de nu ook de tweede man! 

 

Gwenn Dejaegere is zaakvoerder van de KleinKeuken in Kortrijk en sportvoedingsadviseur in opleiding. Hij is gepassioneerd door voeding en het effect van voeding op het lichaam en hij richtte De Kleinkeuken op vanuit die interesse. De Kleinkeuken is een veganistisch eethuisje in Kortrijk waar hij - op een toegankelijke manier - mensen in aanraking brengt met plantaardig eten. 

 

Gwenn is ontzettend sportief. Hij heeft grote ambities in het ultralopen en daarnaast klimt, zwemt en fietst hij ook regelmatig. Door die gecombineerde interesse van sport en voeding, begon hij een opleiding om in de toekomst sporters te gaan begeleiden die kiezen voor een plantaardige levensstijl. 

Aan zijn zijde staat zijn prachtige hond Wolf die intussen uitgegroeid is tot supericoon van De KleinKeuken en die hem graag vergezeld tijdens lange duurlopen in het bos. Maar hij kan ook altijd rekenen op de steun van zijn beste vriendin en lief Géraldine, met wie hij sinds kort samenwoont. Naast sporten, geniet hij ook van lezen, samenzijn met vrienden en sinds kort ook van yoga en meditatie. 

Gwenn is gedreven door zingeving en dat maakt van hem een ideale gast voor de Intuïtief Plantaardig podcast! 

 

Alleen gaan wonen had een grote invloed op de voedingskeuzes van Gwenn, want hierdoor ging hij meer opzoeken over voeding. Zijn bewustzijn groeide en dat bracht hem uiteindelijk bij de keuze om plantaardig te eten.

Ik ben benieuwd naar hoe hij erbij kwam om van ultralopen zijn hobby te maken en wat ultralopen nu eigenlijk is. Hoe combineert hij plantaardig eten met intensief sporten? We hebben het ook over hoe je intuïtief eten een plaats kan geven in het leven van een gedreven sporter. Want hoe kan je ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid energie opneemt en toch jezelf niet verliest in de controle op je voeding? 

 

Je komt het allemaal te weten in ons gesprek!

 

 

Volg Gwenn: 

@de_kleinkeuken https://www.instagram.com/de_kleinkeuken/

www.dekleinkeuken.be https://dekleinkeuken.be/take-away-1

 

Volg Charline

@intuitief_plantaardig

www.charlineadriaens.be

 

Kom meer te weten over:

De Kortrijkse organisatie Lieve Zusjes Stoere Broers

Cowspiracy 

Scott Jurek Eat and Run 

The Rich Roll Podcast 

Plant Proof podcast 

Dr. Greger How Not To Die