Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Apr 27, 2021

Vegan chef Pieter-Jan Lint is vandaag mijn gast op de podcast! Naast chef schuilt er ook een beetje filosoof in hem en dat zal je duidelijk merken als je hem hoort mijmeren over plantaardig gastronomisch koken, vegan zijn en zelfs intuïtief koken en eten! Vooral zijn unieke invulling aan hoe hij intuïtief eet is verrassend en leerrijk.

 

Koken is zijn taal. Vanuit zijn persoonlijke filosofie ontwikkelt hij gerechten waarmee hij zijn gasten wil onderdompelen in een verfrissende kijk op de plantaardige keuken. Ambacht, passie en creativiteit staan centraal, maar ook de combinatie met locale biologische ingrediënten van topkwaliteit.

 

Pieter-Jan maakte een hele evolutie door, van aan de afwas staan over sous-chef zijn tot het bewust kiezen voor een carrière als chef. Steeds met de natuur als grote inspiratiebron.

 

Voeding is niet enkel iets waar hij mee werkt, maar ook iets waar hij steeds meer van wil leren en begrijpen. Daardoor ging hij op zoek naar diepere waarden in voeding en wilde hij antwoorden op vragen zoals: 

Van waar komen onze producten en hoe werden ze behandeld?

Welke producten dienen het lichaam & welke zijn niet noodzakelijk?

En hoe kook je gastronomisch met alternatieve producten, oude graangewassen, suikervrij?

Om een antwoord te kunnen vinden op die vragen, volgde hij een opleiding voedingsconsulent, natuurvoeding en Raw-Food.

 

Hij vertelt hoe hij 6 jaar geleden de stap zette om enkel nog met plantaardige grondstoffen aan de slag te gaan. 

 

Zijn missie is om ons te laten ervaren hoe creatief en veelzijdig de vegan keuken is. Zo draagt hij zijn steentje bij aan een meer bewuste en duurzame samenleving.

Zijn keuken is toegankelijk voor iedereen die graag verwend wordt aan tafel, met de nodige dosis ‘rock & roll’, maar toch met kleine kunstwerkjes op het bord.

 

Ik vind Pieter-Jan heel begeesterend en inspirerend. Ik hoop jij ook!

 

Volg Pieter-Jan Lint op instagram: @pieterjanlint

of op www.pieterjanlint.com

Website Charline: www.charlineadriaens.be

Instagram: @intuitief_plantaardig