Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


May 4, 2021

Marieke Wings van ChezMariette was een zalige gast om te interviewen. Niet alleen heeft ze ontzettend veel humor, maar als het moet dan kan ze wel de dingen zeggen zoals ze zijn en geeft ze haar ongezouten, gepeperde en gesuikerde mening. 

 

In haar bio omschrijft ze zichzelf als een enorme flapuit en een extraverte introvert en dat is exact hoe ze is in onze babbel van vandaag. Ik apprecieer haar eerlijkheid enorm en ik denk dat je zeker wel iets nuttig zal kunnen meenemen aan ons gesprek. 

 

Marieke werd geboren en getogen in Brugge en na een paar jaar in Gent, settelde ze zich met haar vriend in Veldegem. Daar is het een gezellige boel met hun dochtertje Eloïse, hun hond en kat. Vanaf het terug kan vliegt ze terug richting haar home away from home Portugal, want dat is haar favoriete vakantiebestemming. 

Eind 2013 werd ze vegan en begon ze te bakken uit noodzaak, want ze miste die typische lekkernijen van bij de bakker. Dus begon ze zelf uit te testen hoe ze volwaardige plantaardige versies kon maken. Vandaag maakt ze taarten, cakes en koekjes die ze levert aan koffiehuizen en maakt ze wondermooie en unieke cakes op bestelling. Ze zijn te bewonderen op haar instagram dus ga zeker eens kijken als je nieuwsgierigheid is aangewakkerd. 

 

We overschrijden ruim de gewoonlijke ‘podcast’ tijd, maar dat is omdat ze zo boeiend kan praten, dus heb ik haar uitgebreid aan het woord gelaten. Zo legt uit hoe ze vegan werd, waar haar passie voor het bakken van taarten vandaan komt en hoe ze omgaat met commentaar die ze online krijgt van mensen over haar lichaam. Het is onder andere daarom dat ik haar als gast wilde op de podcast, omdat ze heel erg no-nonsense voor zichzelf durft opkomen. Ze vertelt wie haar grote inspiratiebronnen zijn en hoe ze zelf constant wil bijleren om bewuster in het leven en de maatschappij te staan.

 

Kijk ja, ik vind haar fantastisch, heb veel respect voor haar durf om bepaalde dingen te zeggen en de confrontatie niet uit de weg te gaan. Onze pindakaas verslaving hebben we in elk geval al gemeen!

 

Neem wat tijd voor de aflevering vandaag en geniet ervan! 

 

Volg Mariette op instagram: @chezmariette

 

Volg Charline: @intuitief_plantaardig

www.charlineadriaens.be

 

Mail me op info@charlineadriaens.be om je gratis gids ‘5 stappen om te starten met Intuitief Eten” toegestuurd te krijgen. 

 

De docu die Marieke noemt is Earthlings

En van Lisa Jansen aka Big Vegan Sister leerde ze al ontzettend veel bij.