Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


May 18, 2021

Vandaag is het de laatste aflevering van het allereerste seizoen van de Intuïtief Plantaardig Podcast en mijn gast is Helena Bergans!

 

Zij heeft haar passie gevonden in haar werk als diëtiste en voedingsdeskundige in Leuven, bij Eetwijs. Ze begeleidt mensen die worstelen met eten, gewicht en hun lichaamsbeeld, van een moeilijke relatie met eten tot eetstoornissen. Op vragen zoals "Wat is nu eigenlijk gezond?”, helpt ze je graag een antwoord te vinden, afgestemd op het individu, op lichaam én geest. Daarnaast begeleidt ze ook personen die vragen hebben rond plantaardige voeding. Samen met hen zoekt ze naar de balans tussen het eigen welzijn en het welzijn van dier en planeet. Via deze weg wil ze het plezier van de plantaardige keuken, dat ze zelf ontdekte, ook aan anderen mee te geven.

 

We praten over hoe ook zij merkt dat de coronacrisis jammer genoeg een effect had op eetstoornissen. Maar ook over hoe zij als diëtist gespecialiseerd in eetstoornissen intuïtief en plantaardig eten verwerkt in de behandeling van de mensen met wie ze samenwerkt. 

Welke invulling geeft zij aan intuïtief eten en hoe delicaat is het om mensen met een eetstoornis te helpen, want het gaat niet enkel over voeding en meer of minder eten, maar vaak gaat het ook over een onderliggend psychologisch worstelen waar zeker ook rekening mee moet gehouden worden. 

Herstellen van een eetstoornis is allesbehalve gemakkelijk, maar is zeker mogelijk. Je laten begeleiden door een diëtist en bij voorkeur ook een psycholoog is heel sterk aangeraden. Want het is mogelijk om terug plezier te vinden in eten, maar daarvoor zijn het doorlopen van verschillende stappen en geduld met jezelf wel noodzakelijk. Helena en ik kaarten al deze onderwerpen aan vandaag. Als je zelf worstelt met een eetstoornis dan kan je zeker bij ons terecht. 

 

Ik wens je heel veel luistergenot!

Hou je goed, wees lief voor jezelf, de dieren en de planeet en tot binnen een tijdje!

 

De praktijk waar Helena werkt: www.eetwijs.com

Volg Charline: @intuitief_plantaardig

www.charlineadriaens.be

Meer info over het (h)eerlijk intuïtief traject