Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Nov 2, 2021

Evelien Mertens is wetenschapper, diëtist, vegan én fervent crossfitter.

Ze studeerde en doctoreerde in de bewegings- en sportwetenschappen, en behaalde daarna ook nog diploma’s in de biomedische wetenschappen en Voedings- en Dieetkunde. 

 

Tot voor kort combineerde ze drie jobs; onderzoeker Voedings- en Dieetkunde aan Erasmushogeschool Brussel, wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit Brussel en zelfstandig diëtist in bijberoep. Vandaag werkt ze nog aan de Erasmushogeschool en als diëtist. 

 

Als wetenschapper buigt ze zich graag over hedendaags voedingsonderzoek en publiceert dan ook regelmatig wetenschappelijke artikels in internationale tijdschriften. 

 

Ze is een enorme dierenvriend en fervent sporter. Al 6 jaar is ze gebeten door de CrossFit microbe en daarnaast fietst, loopt en zwemt ze ook heel graag. Evelien kan je dus gerust een bezig bijtje noemen!

Samenvallend met haar beginnende passie voor Crossfit, begon ze ook plantaardig te eten en tot haar grote genoegen merkte ze dat die twee perfect te combineren waren. 

 

Ik leerde haar kennen via de groep van Vlaamse Plantaardige Dietisten waar we beiden deel uitmaken en begreep snel hoe gepassioneerd ze is door wetenschappelijk onderbouwde voedingsinformatie. Ze is daar onze go-to persoon als we fout nieuws over plantaardige voeding willen weerleggen. Ik vraag haar vandaag uitgebreid over haar wetenschappelijk onderzoek, haar passie voor crossfit en hoe zij plantaardig eten daarmee combineert. En natuurlijk hebben we het ook over hoe zij ervoor zorgt dat ze genoeg eiwitten binnenkrijgt… want het is goed geweten dat dat voor sporters soms een grote rem kan betekenen om voluit plantaardig te eten!

 

Geniet van ons gesprek en welkom bij het tweede seizoen van de Intuïtief plantaardig podcast!

 

Volg Evelien: Facebook & Instagram

Volg Charline: @intuitief_plantaardig en www.charlineadriaens.be

Het (h)eerlijk intuïtief traject

Meer info over TryVegan: www.tryvegan.be