Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Mar 9, 2021

In de aflevering van vandaag praat ik met Alessia Couvreur - ook gekend als - The Mindset Dietitian. Niet alleen is ze een diëtiste gespecialiseerd in intuïtief eten net zoals mij, maar ze eet ook plantaardig. Een ideale gast voor de podcast dus!

 

Alessia komt van Antwerpen en houdt van zon, warmte, yoga en creatief bezig zijn. In 2017 studeerde ze af als diëtiste en begon ze meteen haar zelfstandige praktijk, in combinatie met een halftijdse job in een ziekenhuis. Dat laatste lag haar niet echt, dus besloot ze volop voor haar praktijk te gaan. Daar helpt ze nu vrouwen om een betere relatie te ontwikkelen met voeding, hun lichaam en hun geest.

 

Alessia en ik zijn op veel vlakken heel gelijkaardig en niet alleen over onze (vroegere) Nutella verslaving. We houden beiden heel erg van dieren, wisten al heel snel dat werken in een ziekenhuis als diëtist niet ons ding was, halen onze energie vooral uit 1 op 1 contacten en zijn beiden gepassioneerd door intuïtief eten en het helpen van mensen om te stoppen met diëten. 

 

We hebben het over hoe zij dankzij haar vriend vegan is beginnen eten. Hoe ze overschakelde van werken met haar cliënten op vermagering, naar intuïtief eten en welk effect dat had op haar eigen eetpatroon en relatie met haar lichaam. Maar ook over haar evolutie in het plantaardig eten, van heel strikt en alleen maar alles wat ‘gezond’ was, tot nu een veel intuïtievere benadering van een vegan eetpatroon. Een eetpatroon goed voor je lichaam, zonder stress of schuldgevoel en toch nog altijd goed voor de dieren en het milieu.

 

Ik had de indruk dat we konden blijven doorgaan met praten omdat we heel erg op dezelfde lijn zitten. Ik hoop dat je ervan geniet!

 

Instagram Alessia: @alessia_themindsetdietitian 

Website Alessia: www.dietiste-alessia.com/

Podcast: The Mindset Dietitian Podcast

Website Charline: www.charlineadriaens.be

Instagram Charline: @intuitief_plantaardig 

Het boek dat indruk maakte op Alessia: The Power of Now/De kracht van het nu van Eckhart Tolle