Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Feb 2, 2021

Vandaag praat ik met Koen Vaessen van The Vegan Academy. 

 

Hij werkte 10 jaar in de retail en dat eindigde bijna met een burnout, die hij gelukkig heeft kunnen aanpakken door op tijd grondig iets te veranderen aan zijn situatie. 

 

Hij nam de beslissing om aan de slag te gaan als personal trainer vanuit zijn passie voor een gezonde levensstijl en het helpen en coachen van anderen.

 

Maar het duurde niet lang tot hij zich realiseerde dat dit niet zijn ultieme droom was. Na een kleine omweg en vertrek naar het buitenland, bleef het verlangen branden om meer te doen voor anderen, de dieren en de planeet. En zo werd the Vegan Academy geboren.

 

Nu helpt hij drukke professionals en entrepreneurs een zelfde transformatie te creëren bij zichzelf en fit en vitaal door het leven te gaan. 

 

We gaan meer in op die persoonlijke shift die hij maakte in zijn leven en over hoe hij uiteindelijk bij een vegan levensstijl kwam en dit ook de basis maakte van zijn professioneel leven als oprichter van The Vegan Academy. 

 

We praten over de hoe zijn job in de supermarkt invloed had op zijn keuze om geen vlees meer te eten.

Hoe hij intens fitnessen combineert met vegan eten en of krijgt hij wel voldoende eiwitten binnen?

Welk effect hebben plantaardig eten en veganisme op zijn lichaam, maar ook zijn geest gehad? 

Hoe is hij heel geleidelijk tot intuïtief eten gekomen en hoe was intermittent fasting voor hem verrassend genoeg een kans richting beter leren luisteren naar zijn lichaam?

Tot slot neemt hij ons ook even mee in zijn coachingspraktijk en geeft een inkijk in zijn 5 stappenmethode om je vegan doelen te bereiken. 

 

Geniet van ons gesprek!

 

Je kan Koen hier volgen:

Instagram: @theveganacademy

 

Website Charline: www.charlineadriaens.be

Instagram Charline: @intuitief_plantaardig