Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Mar 23, 2021

Als je na de podcast van vandaag niet helemaal aangestoken bent om vollenbak met groenten te gaan koken, dan weet ik het ook niet meer!

Eveline van @Vegamuze is een vrolijke spraakwaterval, dus was het heel leuk om haar te kunnen interviewen!  

 

5 jaar geleden had Eveline Versluys een kleine tot middelgrote quarterlife crisis waarna ze besloot om haar kantoorjob op te geven en haar dromen na te streven. Zo stampte ze Vegamuze uit de grond. Haar eigen culinaire onderneming waar groenten en kookplezier centraal staan.

Met Vegamuze focust ze zich op het plezier en de creativiteit van koken met groenten. Enerzijds door kookworkshops te geven, anderzijds door volop in te zetten op allerhande plantaardige catering, en sinds de lockdown ook groentenrijke takeaway. Telkens staan seizoensgebonden groenten in de spotlights en hoopt ze mensen te inspireren om in de keuken vaker met groenten aan de slag te gaan. Als je haar hoort vertellen, dan kan je niet immuun blijven voor haar aanstekelijk enthousiasme!

 

Ze omschrijft Vegamuze vaak als haar alter ego, een beetje de superheld versie van haarzelf. Vegamuze is wonderwoman, met een roze cape, die al kokend heel de wereld groentjes doet eten. ­čśë

 

Eveline vertelt over het begin van Vegamuze en over hoe die liefde voor groentjes de keuze om plantaardig te eten vanzelfsprekend maakte. Maar ze is ook heel openhartig over hoe ze ooit worstelde met een beginnende eetstoornis en hoe ze die overwon. En over hoe het mentale aspect even belangrijk is bij het ontwikkelen van een gezond en evenwichtig eetgedrag. 

 

Volg Eveline

@vegamuze 

www.vegamuze.be

 

Volg Charline

@intuitief_plantaardig

www.charlineadriaens.be

 

De aanrader van Eveline

@i_weigh