Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Apr 20, 2021

Vandaag interview ik Silke van La Vie Active. Als ik je een tip kan geven, dan raad ik je zeker aan om bij het luisteren naar deze aflevering te gaan wandelen, want je zal heel veel motivatie krijgen over het bewegen van je lichaam vandaag. Zelf ben ik tijdens het editen van de podcast ook een paar keer rechtstaand gaan werken om mijn sedentair gedrag te onderbreken.

 

Silke Boon, 27 jaar, is beweegcoach en personal trainer en neemt je met La Vie Active graag mee op beweeg avontuur. Ze geeft tips, motivatie en workouts om gezonder te leven en meer beweging in te plannen in je vaak drukke agenda. 

Ze behaalde het diploma Bachelor Lichamelijke Opvoeding en bewegingsrecreatie en vervolgde daarna nog een postgraduaat tot Functional Trainer. Ze eet nu ongeveer 3 jaar vegetarisch en zelfs meest van de tijd plantaardig. 

Ze voelt zich beter, gelukkiger dan ooit met oog op de combinatie van een positieve mindset, gezonde voeding en voldoende beweging. 

Naast La Vie Active, renoveerde ze haar eigen huis met haar vriend Siemen in Nieuwenrode. Ze brengt graag tijd door in de natuur met haar hond Hugo, haar vrienden en familie en tweeling zus Lore.

 

De reden waarom ik met Silke wilde praten was omdat ik via haar instagram duidelijk begreep dat Silke ons wil doen bewegen omdat het goed is voor ons. En niet om een ‘voor en na’ te kunnen posten. Integendeel, Silke is op haar instagram zelf ook heel open geweest over de evolutie van haar relatie met haar lichaam. Ze vertelt hoe ze zelf evolueerde van heel erg intensief sporten naar een iets meer chillere benadering. In intuïtief eten wordt er ook gefocust op het vinden van manieren waarop je op een aangename manier je lichaam kan bewegen. De dieetcultuur heeft sporten ook wat gekaapt, en er iets van gemaakt dat precies enkel dient om ons lichaam te veranderen. We moeten intens sporten, dan verwachten we dat we meteen minder vet en meer spieren zullen zien en we streven dan toch ook naar die voor en na. En dat is nu net wat Silke, net zoals intuïtief eten, niet nastreeft. Lichaamsbeweging is zo belangrijk en net zoals gezonde voeding een belangrijk onderdeel van het goed zorgen voor ons lichaam. Maar we moeten af van die prestatiedrang en het ondergeschikt maken van sporten aan vermageren en diëten. Daar hebben we het vandaag uitgebreid over en ik hoop dat het je kan motiveren om je lichaam te bewegen op een manier die deugd doet en waar je plezier aan beleeft en niet als een manier om jezelf te straffen voor wat je hebt gegeten. 

 

Dus in plaats van te sporten om af te vallen, een plattere buik te krijgen of je billen strakker te maken, is het beter om te streven naar meer energie te krijgen, een rechtere houding aan te leren, geen rugpijn meer hebben door teveel te zitten enzovoort. 

Heel veel luister en hopelijk ook beweegplezier!

 

Website La Vie Active

Instagram: @lavieactive.be

Website Charline: charlineadriaens.be

Instagram: @intuitief_plantaardig