Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Mar 16, 2021

Tine Van Herck van Op Groen Geluk is ze bekend als een plantaardige diëtiste die tips geeft over hoe je duurzaam kan leven.

 

Ze studeerde eerst Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en besloot daarna nog Voeding- en Dieetkunde te studeren. 

Nu is ze al een paar jaar zelfstandige diëtiste in Mechelen en draait haar aanpak rond duurzaamheid en plantaardige voeding, maar eveneens rond intuïtief eten en een anti-dieet visie op voeding en eten. 

 

Ze eet zelf al 3 jaar plantaardig en haar eigen kleine urban jungle thuis en dieren - haar adoptiekatje meer specifiek -  zijn een aantal dingen die haar heel gelukkig maken.

 

We hebben het natuurlijk over hoe zij zelf plantaardig en intuïtief eet. Maar daarnaast praten we ook over onze ervaring als iets oudere student op de schoolbanken toen we voeding en dieetleer studeerden. 

Vooral onze persoonlijke visie op voeding en plantaardige voeding clashte soms nog met wat we daar leerden. Maar natuurlijk zijn we er ook van overtuigd dat het goed is dat we die basis hebben om daarop verder het plantaardig verhaal te kunnen uitwerken. 

 

Haar evolutie naar intuïtief eten kwam er toen ze merkte dat haar drang naar gezond eten, soms wat orthorectische trekjes begon te krijgen. Zoals heel veel vrouwen, was ook zij niet immuun voor de dieetcultuur, maar nu helpt ze die mee te ontmantelen. Yoga speelde voor haar een heel belangrijke rol in het terug leren vertrouwen van haar lichaam. 

 

Instagram Tine: @op.groen.geluk

Website Tine: www.opgroengeluk.be

Instagram: @intuitief_plantaardig

Website Charline

Documentaires: The Inconvenient Truth & Before the Flood

nutritionfacts.org 

Boek: De Verborgen Impact