Preview Mode Links will not work in preview mode

De Intuïtief Plantaardig podcast


Feb 9, 2021

Aan moeten doet ze niet mee, maar mogen is een kernwaarde!

 

Dat is voor Toos van Toosplantbasedfood heel belangrijk!

Je mag volgens haar vegan eten of het nu elke dag, af en toe of die ene keer is. Ze gelooft dat we met iedere hap de wereld een betere plek kunnen maken. En nodigt jou uit om dat met haar easy vegan recepten te doen.

Op haar instagram en website ze deelt easy vegan recepten bomvol smaak met ingrediënten uit de gewone supermarkt. Toos geeft online en offline kookworkshops over vegan koken, werkt achter de schermen aan een online leerplatform en heeft zelfs plannen voor een kookboek! 

 

Ze groeide op in een gezin waar de traditionele keuken en eten centraal stond, dus het is niet verwonderlijk dat ze houdt van koken en eten. Eten was tijdens haar jeugd ook  verbonden aan het delen van gelukkige momenten. Die elementen staan nu centraal in alles wat ze doet. 

 

Toen ze zes was stylede ze al haar bord, gelukkig werd die creativiteit met eten toegelaten. Want vandaag creëert ze niet alleen recepten maar fotografeert en stylet ze ook. 

 

Zoals met al mijn gasten hebben we het over hoe zij vegan werd en hoe deze verandering uiteindelijk haar professionele leven als fotografe heeft beïnvloed. 

 

Toos is ook heel open over haar ervaringen met endometriose. Daardoor heeft ze een heel nauwe relatie met haar lichaam en staat zelfzorg bij haar op de eerste plaats. 

 

Blijf zeker tot het einde luisteren want ze geeft heel waardevolle tips voor beginnende vegans en ook handige kooktips onder ander over hoe je een umami smaak kan creëren. 

 

Ik vond het alvast heel leuk om Toos te interviewen, dus ik hoop dat jij er ook van geniet!

Je kan Toos hier volgen:

Website: www.toos.be

Instagram: @toosplantbasedfood

 

Plumvillage

 

Website Charline: www.charlineadriaens.be

Instagram Charline: @intuitief_plantaardig